Dukanova dieta – Pomerančovo-čokoládový cheesecake (recept)

Dukanova dieta je krásným příkladem toho, jak pestrý a chutný může být zdravý jídelníček. Hlavní jídlo dne se nazývá hostina a obsahuje všechno: předkrm, hlavní jídlo i zákusek. Chcete-li si dát na závěr dobrého jídla něco zdravého a přitom lahodně chutnajícího, vyzkoušejte recept na pomerančovo-čokoládový cheesecake.

Dukanova dieta – Pomerančovo-čokoládový cheesecake se hodí pro 1., 2. i 3. fázi diety

Ingredience:

Těsto:

  • 3 lžíce ovesných otrub
  • 2 lžíce práškového netučného mléka
  • 1 polévková lžíce odtučněného kakaa
  • 1 vejce
  • 2 lžíce tekutého sladidla

Náplň:

  • 200 gramů nízkotučného tvarohu
  • 1 vaječný bílek
  • 1 lžíce přípravku agar-agar
  • 5 lžic vody
  • 2 lžíce tekutého sladidla
  • 1 lžička citrusového (nejlépe pomerančového) aroma bez cukru

Postup pro pomerančovo-čokoládový cheesecake:

Troubu předehřejeme na 200°C. Připravíme si základ na těsto tím, že dobře promícháme ovesné otruby, mléko, vejce a kakao (sladidlo ještě ne). Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme ho rovnoměrně po celé ploše. Pečeme asi 10 minut, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Nyní je čas pro přípravu tvarohové náplně. Nízkotučný tvaroh dobře vymícháme se sladidlem a citrusovým aromatem. V menším kastrólku ohřejeme 50 ml vody, přidáme agar-agar a necháme 30 sekund projít varem. Odstavíme z ohně. Vychladlý agar zapracujeme do těsta.

Bílek vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zamícháme do tvarohové náplně. Upečený korpus sundáme z plechu a rozdrobíme na malé kousky nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme tekuté sladidlo a znovu rozmixujeme.

 

Nakonec těsto rozložíme do větší formy nebo do několika malých pohárků tak, aby nikde nebylo vyšší než 1 centimetr. Dobře upěchujeme a navrch přidáme tvarohovou náplň. Pomerančovo-čokoládový cheesecake necháme v ledničce odpočinout přes noc.

0.0
Sending
Uživatelské hodnocení: 0 (0 hlasů)

Reply