I bezmasá jídla uvařená podle Dukanovy diety mohou být chutná a vypadat lákavě. Vaječná tlačenka je velmi dobrým příkladem. Její příprava nezabere mnoho času a navíc ji využijete i na Velikonoce, až malí koledníci zase přinesou domů kopec slepicí nadílky.
Vaječná tlačenka podle Dukana se hodí pro 2. a 3. fázi diety.
Ingredience:
- 100 gramů drůbeží šunky
- 1 vejce
- 2-3 kyselé okurky
- ½ sklenice zeleniny Moravanka (bez nálevu)
- 1 menší cibule
- 220 gramů bílého nízkotučného jogurtu
- 1 dcl vody
- 1 polévková lžíce želatiny
Postup – Vaječná tlačenka podle Dukana
Šunku nakrájíme na menší kousky, zeleninu Moravanka a kyselé okurky také. Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostky. Vše vložíme spolu s vejci a bílým jogurtem do větší misky a důkladně promícháme.
Ve vodní lázni ohřejeme 1 dcl vody, přidáme lžíci želatiny v prášku a ohřejeme, dokud želatina nezhoustne. Přimícháme k dalším surovinám v misce.
Připravíme si formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček a vyložíme ji potravinářskou fólií. Nalijeme dovnitř rozmíchanou směs a uložíme do ledničky. Vaječná tlačenka podle Dukana ztuhne přibližně za 8-12 hodin.
TIP: Pokud místo obyčejné vody použijete zeleninový vývar, bude tlačenka chutnější. |