Pokud máte rádi těstoviny, nemusíte se jich vzdát ani při Dukanově dietě. Stačí použít oblíbené orientální těstoviny shirataki, které neobsahují prakticky žádné sacharidy, tuky ani lepek a naopak jsou doslova přeplněné vlákninou. Můžete si jich dát kolik chcete, aniž by to jakkoliv ovlivnilo vaši hladinu cholesterolu a cukru v krvi nebo nepříznivě narušilo proces optimalizace hmotnosti.
Shirataki jsou k dostání v mnoha variantách. Nechybí špagety, fettuccine nebo mini rýže, které mohou být čisté nebo ochucené například špenátem.
Kuřecí perkelt s těstovinami shirataki se hodí pro 1. i 2. fázi Dukanovy diety.
Ingredience:
- 2 kuřecí stehna (nebo 450 gramů kuřecích prsou)
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- l lžička mleté červené papriky
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 lžička nízkotučné smetany, jogurtu nebo tvarohu
- 1 lžička olivového oleje
- 1 zelená paprika
- 400 gramů těstovin shirataki
Postup přípravy kuřecího perkeltu s těstovinami shirataki
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kuřecí stehna, která opečeme z obou stran. Kuřecí prsa je lepší nakrájet na kostky, nebudou potom tak suchá.
Jakmile se maso zvenku uzavře, ztlumíme plamen, osolíme a okořeníme přidáním pepře, kmínu a červené papriky. Podlejeme 2 dcl vody, přihodíme kostičky nakrájené zelené papriky a necháme kuřecí perkelt s těstovinami shirataki pod pokličkou dusit 40-45 minut, dokud není maso úplně měkké. Kuřecím prsům stačí asi 25 minut.
Nakonec přidáme jogurt, smetanu nebo tvaroh a dobře promícháme. Těstoviny shirataki uvaříme podle návodu a servírujeme společně s kuřecím perkeltem.
TIP:
|
Perkelt je bez smotany (jogurt, tvaroh).
So smotanou je Paptikáš!