Dukanova dieta – kuřecí perkelt s těstovinami shirataki (recept)

Pokud máte rádi těstoviny, nemusíte se jich vzdát ani při Dukanově dietě. Stačí použít oblíbené orientální těstoviny shirataki, které neobsahují prakticky žádné sacharidy, tuky ani lepek a naopak jsou doslova přeplněné vlákninou. Můžete si jich dát kolik chcete, aniž by to jakkoliv ovlivnilo vaši hladinu cholesterolu a cukru v krvi nebo nepříznivě narušilo proces optimalizace hmotnosti.

Shirataki jsou k dostání v mnoha variantách. Nechybí špagety, fettuccine nebo mini rýže, které mohou být čisté nebo ochucené například špenátem.

Kuřecí perkelt s těstovinami shirataki se hodí pro 1. i 2. fázi Dukanovy diety.

Ingredience:

  • 2 kuřecí stehna (nebo 450 gramů kuřecích prsou)
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • l lžička mleté červené papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 1 lžička nízkotučné smetany, jogurtu nebo tvarohu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 zelená paprika
  • 400 gramů těstovin shirataki

Postup přípravy kuřecího perkeltu s těstovinami shirataki

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kuřecí stehna, která opečeme z obou stran. Kuřecí prsa je lepší nakrájet na kostky, nebudou potom tak suchá.

Jakmile se maso zvenku uzavře, ztlumíme plamen, osolíme a okořeníme přidáním pepře, kmínu a červené papriky. Podlejeme 2 dcl vody, přihodíme kostičky nakrájené zelené papriky a necháme kuřecí perkelt s těstovinami shirataki pod pokličkou dusit 40-45 minut, dokud není maso úplně měkké. Kuřecím prsům stačí asi 25 minut.

Nakonec přidáme jogurt, smetanu nebo tvaroh a dobře promícháme. Těstoviny shirataki uvaříme podle návodu a servírujeme společně s kuřecím perkeltem.

TIP:

  • Ve dnech bílkovinovo-zeleninových můžeme těstoviny shirataki nahradit kaší z celeru, cukety nebo květáku.
  • S kuřecím perkeltem můžeme na stůl místo těstovin přinést i Dukanův chléb z mikrovlnky.

 

0.0
Sending
Uživatelské hodnocení: 0 (0 hlasů)

One Response

  1. László Kiss 7.12.2017 Odpovědět

Reply