Dukanova dieta je krásným příkladem toho, jak pestrý a chutný může být zdravý jídelníček. Hlavní jídlo dne se nazývá hostina a obsahuje všechno: předkrm, hlavní jídlo i zákusek. Chcete-li si dát na závěr dobrého jídla něco zdravého a přitom lahodně chutnajícího, vyzkoušejte recept na pomerančovo-čokoládový cheesecake.
Dukanova dieta – Pomerančovo-čokoládový cheesecake se hodí pro 1., 2. i 3. fázi diety
Ingredience:
Těsto:
- 3 lžíce ovesných otrub
- 2 lžíce práškového netučného mléka
- 1 polévková lžíce odtučněného kakaa
- 1 vejce
- 2 lžíce tekutého sladidla
Náplň:
- 200 gramů nízkotučného tvarohu
- 1 vaječný bílek
- 1 lžíce přípravku agar-agar
- 5 lžic vody
- 2 lžíce tekutého sladidla
- 1 lžička citrusového (nejlépe pomerančového) aroma bez cukru
Postup pro pomerančovo-čokoládový cheesecake:
Troubu předehřejeme na 200°C. Připravíme si základ na těsto tím, že dobře promícháme ovesné otruby, mléko, vejce a kakao (sladidlo ještě ne). Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme ho rovnoměrně po celé ploše. Pečeme asi 10 minut, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Nyní je čas pro přípravu tvarohové náplně. Nízkotučný tvaroh dobře vymícháme se sladidlem a citrusovým aromatem. V menším kastrólku ohřejeme 50 ml vody, přidáme agar-agar a necháme 30 sekund projít varem. Odstavíme z ohně. Vychladlý agar zapracujeme do těsta.
Bílek vyšleháme na tuhý sníh a opatrně zamícháme do tvarohové náplně. Upečený korpus sundáme z plechu a rozdrobíme na malé kousky nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme tekuté sladidlo a znovu rozmixujeme.
Nakonec těsto rozložíme do větší formy nebo do několika malých pohárků tak, aby nikde nebylo vyšší než 1 centimetr. Dobře upěchujeme a navrch přidáme tvarohovou náplň. Pomerančovo-čokoládový cheesecake necháme v ledničce odpočinout přes noc.