Při dodržování Dukanovy diety se svých oblíbených jídel vzdávat nemusíte. Špagety bolognese podle Dukana možná vypadají trochu jinak, než jste z restaurace zvyklí, zato přesně víte, co obsahují a chutnají opravdu skvěle. A navíc je jejich příprava snadná a rychlá.
Těstoviny jsou u Dukanovy diety až na výjimky zakázané. Pokud na ně máte chuť, můžete si pořídit vysoce dietní těstoviny shirataki nebo vyzkoušet špagety z obyčejné palačinky, které vám dnes ukážeme.
Špagety bolognese podle Dukana se hodí pro 2. 3. fázi diety. A pokud si odpustíte omáčku, můžete je použít i v té první.
Ingiedience pro špagety bolognese:
Špagety:
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1-2 lžíce nízkotučného mléka
Maso:
- 500 gramů mletého masa
- 1 cibule
- ½ lžičky mleté papriky
Boloňská omáčka:
- 2 plechovky rajského pyré
- 1 plechovka krájených rajčat
- podle chuti tekuté sladidlo
- podle chuti sůl
- podle chuti skořice
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky pepře
Postup na Špagety bolognese podle Dukana:
Nejdříve si připravíme palačinky. Vejce a škrob dobře promícháme a pomalu přiléváme mléko ,aby těsto získalo konzistenci hustého sirupu. Poté na pánvi nasucho opečeme 1-2 palačinky (podle toho, jak velkou pánev máme).
Ingredience na omáčku vložíme do hrnce (koření nasypeme do sítka, abychom ho nemuseli později pracně lovit) a necháme asi 15 minut povařit.
Na 1 lžičce olivového oleje nebo nasucho osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme k ní mleté maso a papriku. Hotové maso smícháme z omáčkou a nalijeme ji na špagety, které připravíme pokrájením palačinek na drobné nudličky.
Hotové Špagety bolognese podle Dukana můžeme posypat lžičkou povolených čerstvých bylinek.
Recept vystačí na 2-3 porce.
TIP: Boloňskou omáčku můžeme zahustit guarovou gumou. Prodává se ve zdravé výživě. Nabývá teplem a stačí jí jen špetka. Navíc jde o vlákninu, které je prospěšná našim střevům. |